Dieta Diabetic

Dieta opierająca się na produktach o niskim indeksie glikemicznym dzięki czemu nie występują nagłe skoki stężenia cukru we krwi.

Dieta idealna dla cukrzyków i osób z insulinoodpornością, które z powodów zdrowotnych muszą wystrzegać się węglowodanów prostych, cukrów i produktów o wysokim indeksie glikemicznym, które powodują niebezpieczne dla nich nagłe skoki cukru we krwi.

Dieta opiera się na produktach pełnoziarnistych bogatych w błonnik, niskowęglowodanowych warzywach, orzechach, mięsie, rybach i owocach morza. Kaloryczność dobierana indywidualnie od 1200 do 3000 kcal

Warianty diety:

Wariant Lunch 3 posiłki – 1000/1200/1500/1800/2000

Wariant 4 posiłki – 1000/1200/1500/1800

Wariant 5 posiłków – 1500/1800/2000/2500/3000